In Den Bosch is vorige maand een pilot gestart waarbij knipperende LED-lichten een veilige werkzone aan het spoor markeren. Als het spoor buitendienst is gesteld, lichten de baanvakken volautomatisch op. Op deze manier zijn de baanwerkers er zeker van dat ze die plekken op het spoor veilig op kunnen. Het systeem komt prima gelegen bij nachtelijke werkzaamheden, waarbij er weinig zicht is.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen, is het tijdens de werkzaamheden aan het spoor niet altijd duidelijk zichtbaar welk spoor wel of niet beveiligd is. Daarom heeft een technologiebedrijf de Marker Light 3000 Remote Control (ML 3000 RC) ontwikkeld. In de hoofdstad van Brabant zijn diverse Marker Lights op de dwarsliggers bevestigd met een maximum afstand van 15 meter van elkaar.

Protect Europe is blij met zulke initiatieven om de veiligheid van medewerkers aan het spoor te verbeteren. Immers, werken wij ook hard aan een veilige werkomgeving bij rail- en infrawerkzaamheden. Wij leveren grenswachters en veiligheidsmensen die kunnen ondersteunen bij nieuwbouw of onderhoud aan de weg of het spoor. Toch nog vragen? Onze medewerkers geven graag advies.